Телеведучий замовляв вбивства, щоб підняти рейтинги?

— 12 серпня 2009, 16:56

Бразильська поліція розслідує справу телеведучого з місцевого каналу Canal Livre Уалласа Соуза. Його звинувачують у п'яти вбивствах і у незаконному обігу наркотиків, повідомляє The Daily Telegraph.

Як повідомляє керівник місцевої поліції Томас Васконселоз, вказівка вбивати завжди надходила від Соуза і його сина.

На думку поліції, метою Соуза було "позбутись своїх конкурентів і збільшити аудиторію ТВ-шоу".

Сам Соуза відкидає усі звинувачення і називає їх абсурдними, наполягаючи, що йому і його сину допікають політичні вороги. Адже Соуза є ще й політичним діячем. Він - депутат місцевого парламенту у штаті Амазонас.

"Я був єдиним, хто організовував розслідування злочинів, тюремної системи, корупції, обігу наркотиків поліцією і педофілії", - зауважує Соуза. Його адвокат стверджує, що єдиним свідком є дискредитований офіцер поліції, якого теж звинувачують у дев'яти вбивствах.

ВІДЕО ДНЯ

Шеф поліції Васконселоз переконує, що його звинувачення базуються на свідченнях колишніх співробітників і охоронців Соуза.

З початком поліцейського розслідування торік телевізійне шоу Соуза було припинено, додає ВВС. Якщо заяви поліції підтвердяться, це означає, що телешоу не тільки повідомляло про злочини, воно ще й за ними стояло.

Міністр безпеки штату Амазонас Франциско Кавальканті вважає, що правда, нарешті, стала відома.

"Вони неодноразово підтасовували факти і фабрикували новини", - сказав Кавальканті.

Дії Соуза підпадають під кілька статей кримінального кодексу, у тому числі незаконний обіг наркотиків і носіння вогнепальної зброї. В даний час він знаходиться на волі, користуючись депутатською недоторканністю.

У той же час, поліція заарештувала його сина Рафаеля, якому пред'явлене звинувачення в убивстві, незаконному обігу наркотиків і незаконному носінні зброї.

Реклама:

Головне сьогодні