Як Прага сама себе оштрафувала

Помилки, яких припустилися при реставрації історичного Карлового мосту через річку Влтава в історичному центрі Праги, не були значними.

Тому й штраф, який призначило саме собі місто, не дуже високий - всього 54 тисячі чеських крон, тобто трохи більше 2100 євро, повідомляє "Німецька хвиля".

До призначення курйозного штрафу дійшло, як поінформувало в середу "Радіо Прага", бо чеська столиця - власник Карлового мосту.

Прага оштрафувала сама себе за помилки у реставрації "Карлового мосту"
За недоліки реставрації пам'ятки, внесеної до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО, власника покарала служба з питань культури та пам'яток празького муніципалітету.

Експерти, які оглянули Карлов міст, мали насамперед формальні претензії: перебіг усіх реставраційних робіт не було узгоджено з державною Академією наук. Крім того, виконавці реставрації погано документували всі кроки з ремонту Карлового мосту.

Візитівка чеської столиці вся у риштуванні
Втім, це вже не перший раз, коли чиновники критикують розпочату 2007 року реставрацію Карлового мосту.

Торік восени служба з питань культури та пам'яток піддала критиці передусім перебудову балюстради, яка істотно відрізнялася від початкової форми. Крім того, автентичне каміння, використане для побудови мосту, було безпідставно замінено, за словами експертів, на "нечистий піщаник".

Водночас представники підприємства, яке проводить реконструкцію, тоді відкинули всі закиди на свою адресу. Його речник заявив, що можна сперечатися про той чи інший камінь, але загалом всі кроки в реставрації координуються зі спеціалістами.

Реставрацію мосту розпочато ще у 2007 році
Нинішня реставрація Карлового мосту, символу Праги, покликана передусім виправити помилки, яких припустилися під час реконструкції в 70-их роках минулого століття, а також наслідки повені 2003 року.

Для мільйонів туристів, які щороку відвідують "золоте місто", відвідання спорудженого в 14 столітті Карлового мосту входить до обов'язкової програми. Щодня по мосту з унікальною алеєю барокових статуй, яка має довжину 516 метрів, проходять близько 30 тисяч людей.

Щодня по мосту проходить близько 30 тисяч людей
Реклама:

Головне сьогодні