90% американських доларів містять сліди кокаїну

— 17 серпня 2009, 15:14

95% доларових купюру, які було досліджено у Вашингтоні, містили невелику кількість сильнодіючих наркотичних речовин, у тому числі й кокаїну.

Подібна ситуація з банкнотами в американських містах Балтимор, Бостон та Детройт, повідомляє Інтерфакс з посиланням на телеканала "Sky News".

Під час дослідження, яке провели спеціалісти з Массачусетського університету, було перевірено доларові банкноти з 30 міст, розташованих у США, Канаді, Бразилії, Китаї та Японії.

Найнижчий відсоток слідів кокаїну на купюрах було зафіксовано у Китаї та Японії. Так, лише на 20% доларових банкнотах у Китаї та 12% купюр в Японії було виявлено сліди білого порошку.

Як зазначили експерти, незначні частинки кокаїну можуть залишатися на купюрах при згортанні їх у трубки для вдихання наркотиків, чи при передачі під час угод про продаж кокаїну.

Востаннє дослідження доларових банкнот на наявність слідів кокаїну проводилося два роки тому. За даними дослідників, з того часу кількість доларових купюр зі слідами наркотичних речовин у США збільшилася на 20%.

Реклама:

Головне сьогодні