Американець намагався вивести з України череп і кістки

— 19 серпня 2009, 13:46

У багажі американця, який відлітав з України до Франції у приватних справах, бориспільські митники виявили череп земноводної тварини (амфібії), окаменілості у вигляді примітивних знарядь праці різних розмірів, ляльку ручної роботи, декілька різноманітних годинникових механізмів тощо.

Громадянин США обрав для проходження митного контролю спрощену схему - "зелений коридор". Такий порядок проходження митного контролю застосовується у випадках, коли громадяни переміщують через кордон товари, які не підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню і не належать до категорії товарів, на переміщення яких встановлено заборони чи обмеження.

Незважаючи на впевненість чоловіка у тому, що він нічого не порушує, митники засумнівалися. Під час митного контролю на екрані рентген-апарату з'явилися доволі дивні предмети, а коли митники відкрили валізу американця, то самі здивувалися.

За даними прес-служби Державної митної служби повний список речей, які громадянин Америки намагався незаконно вивезти до Франції виглядає так: лялька ручної роботи (кінець ХІХ сторіччя - початок ХІХ сторіччя, кам'яна маса, розпис, шитво), кишенькові та настінні годинники (Європа, кінець ХІХ сторіччя - початок ХІХ сторіччя), бінокль фірми "LAGOMBE, FABE" з металу жовтого кольору, оздоблений шкірою (Франція, Париж, перша половина ХХ сторіччя).

Також у валізі американця було знайдено: хрест висотою 21 см шириною 12,5 см (метал, литво, Європа, кінець ХІХ ст. - початок ХХ ст.), окаменілості морські різних розмірів та видів, окаменілості у вигляді примітивних знарядь праці різних розмірів, череп земноводної тварини (амфібії), дерев'яні бруски з різними літерами для друку, круглі, трикутні та квадратні металеві печатки з дерев'яними та металевими ручками, листівки, декоративні металеві фрагменти замків різних розмірів та форм, металеві ключі від меблів та ґудзики, декоративні металеві кульки різних розмірів.

Звідки у цього любителя антикваріату взялись ці речі, невідомо, хоча сам він зізнався, що вилучені предмети належать йому.

Митники склали протокол про порушення митних правил, а усі предмети вилучили. Їх вартість буде встановлена додатково.

Усі фото прес-службою Держмитслужби

Реклама:

Головне сьогодні