Лісові пожежі вирують на околицях Афін

— 23 серпня 2009, 20:40

Італія та Франція спрямували на допомогу Греції пожежні літаки, повідомляє ВВС.

Тисячі людей змушені покинути свої домівки. Вогнем знищені десятки будівель. Жертв немає.

У префектурі Східна Аттика оголошено надзвичайний стан.

За повідомленнями агентства Ассошіейтед прес, влада оголосила евакуацію містечка Айос-Стефанос у 23 кілометрах на північ від Афін.

Пожежі почалися в п'ятницю і з-за сильного вітру і спекотної погоди стрімко поширилися на великій площі. Перший осередок був зафіксований в районі сміттєвого полігону неподалік від стародавнього міста Марафон.

Ліс на трьох з чотирьох гір, що оточують Афіни, був знищений під час попередніх пожеж. Подальше знищення рослинності загрожує ерозією грунтів та екологічним лихом.

В даний час з вогнем продовжують боротися сотні пожежників і військових, за підтримки пожежної авіації, однак взяти вогонь під контроль не вдається. Більшу частину Афін затягнув щільний дим.

"Ситуація трагічна. Вогонь вийшов з-під контролю відразу на декількох ділянках", - заявив афінський губернатор Яніс Сгурос.

Місцеві жителі продовжують залишати райони, для яких існує безпосередня загроза. Евакуйовано дві дитячі лікарні, літній табір і психіатрична клініка.

"Ми закликаємо всіх підкорятися інструкціям відповідальних служб. Нас чекає тяжке випробування", - заявив прем'єр-міністр країни Костас Караманліс.

Крім передмість Афін вогонь вирує на значній частині Беотії у центральній Греції, а також на островах Евбея, Скірос і Закінф.

У липні у середземноморському регіоні були зафіксовані десятки пожеж: в цілому мова йде про тисячі гектарів у Греції, Іспанії, Франції та Італії.

Реклама:

Головне сьогодні