Philip Morris зобов'язали виплатити доньці курця $14 млн

— 25 серпня 2009, 15:58

Мати Джоді Балок Бетті все життя була курцем і померла від раку легень у віці 64 років, повідомляє ВВС

Жителька Лос-Анджелеса Бетті Баллок почала смалити цигарки у віці 17 років, і не позбулась цієї шкідливої звички до кінця життя.

У 2001 році Бетті Баллок подала в суд на Philip Morris, заявивши, що компанія вводить споживачів в оману і повинна нести відповідальність за шкоду, яку спричиняє продукція її виробництва.

Представники тютюнового виробника у свою чергу наполягали на тому, що Баллок могла кинути курити в будь-який момент, а про шкідливий вплив сигарет відомо усім.

У 2002 році суд присяжних рекомендував Philip Morris виплатити $28 млрд як відшкодування збитку Бетті Баллок, однак пізніше суддя зменшив розмір компенсації до $28 млн.

Компанія Philip Morris заявила, що сума у розмірі $28 млн. все ж є надто великою.

У 2008 році апеляційний суд США скасував рішення суду присяжних і відправив справу на новий розгляд у зв'язку з клопотанням Philip Morris. Коли ж Бетті Балок померла у 2003 році, її справу продовжила донька Джоді.

Адвокати компанії, яка представляє у суді інтереси компанії Philip Morris заявили, що наразі не знають, чи будуть подавати апеляцію проти останнього вердикту присяжних. Адже тепер Philip Morris має заплатити Джоді Балок $13,8 млн.

Реклама:

Головне сьогодні