В Україні готують експеримент із підготовки педагогів

— 26 серпня 2009, 15:30

Про це сказав міністр освіти Іван Вакарчук у ході засідання колегії відомства "Підсумки розвитку загальної, середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2008-2009 році і завдання на 2009-2010 навчальні роки" у середу в Києві.

"Ми повинні брати на навчання мотивованих людей, які хочуть учитися на педагогічній спеціальності", - зазначив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для цього, напевно, молоді люди повинні спершу опанувати спеціальність або біолога, або хіміка, або історика. І тільки ті, хто дійсно має схильність і бажання пізнати себе в сфері викладацтва, можуть надалі пов'язувати своє життя з цією професією", - сказав міністр.

За словами Вакарчука, в Україні склалася складна ситуація з підготовкою педперсоналу, бо за підсумками навчального року 2008-2009 понад 50% випускників педзакладів не хочуть продовжувати роботу в навчальних закладах країни.

"Саме таку модель ми пропонуємо впровадити як експериментальний режим спочатку в декількох університетах. Якщо ж такі результати виправдають себе, ми зможемо їх впровадити і в інших університетах, однак результати ми зможемо побачити лише за 8-10 і більше років", - сказав він.

При цьому міністр віддав розпорядження педагогічним департаментам вищої, загальної, середньої та дошкільної освіти разом із керівництвом вищих навчальних закладів країни до 1 листопада поточного року визначити навчальні заклади, на базі яких буде впроваджуватися експеримент із підготовки педпрацівників.

Реклама:

Головне сьогодні