Високий рівень холестерину підвищує ризик фригідності

— 10 вересня 2009, 09:44

Гіперліпідемія, або підвищений рівень холестерину та інших жирів у крові, пов'язана з порушенням ерекції у чоловіків, оскільки формування жирових бляшок на стінках кровоносних судин може зменшити приплив крові до статевого члена.

Оскільки деякі складові жіночого статевого збудження також залежать від притоку крові до статевих органів, дослідники з Другого неапольського університету на чолі з Кетрін Еспозіто вирішили порівняти статеву функцію у жінок вік яких близький до менопаузи з підвищеним рівнем холестерину у крові і без.

У своєму дослідженні вчені порівняли такі показники жіночої статевої функції, як ступінь збудження, частота настання оргазму, вироблення змазки і задоволення статевим життям.

Згідно з опублікованими у New Scientist висновками, у жінок з підвищеним рівнем холестерину в крові, сексуальні розлади трапляються значно частіше.

У 32% з них порушення показників, які досліджувалися, відповідали діагнозу жіночої статевої дисфункції, відомої як фригідність.

Такий самий стан зустрічався лише у 9% учасниць дослідження, які мали рівень холестерину та інших жирів у нормі. При цьому бажання сексу від рівня ліпідів у крові не залежало.

На основі своїх досліджень італійські вчені припускають, що покращити статеву функцію у жінок з підвищеним рівнем холестерину та жирів у крові можуть статіни - препарати, які знижують синтез холестерину у печінці.

Реклама:

Головне сьогодні