Тест

Україна є ресурсом для дитячого порно в інтернеті

Про це зазначається у звіті американського міністерства праці (US Department of Labor) щодо дитячої праці за 2008 рік, опублікованого у четвер, повідомляє Inquirer.

Діти в Україні працюють у сільському господарстві, торгують на ринках та на видобуванні вугілля на поверхні землі.

"Україна є країною-ресурсом для дитячого порнографії в Інтернеті. Українських дітей незаконно перевозять закордон і в межах країни з метою сексуальної експлуатації, примушення до жебрацтва та робіт у сільському господарстві", - йдеться у розділі звіту, присвяченому Україні.

"Більшість дівчат-жертв торгівлі людьми використовують для сексуальної експлуатації, тоді як хлопчиків використовують для робіт і торгівлі наркотиками", - зазначається у звіті Мінпраці США.

Повідомляється, що потрапити у сексуальне рабство і стати жертвою торгівлі людьми в Україні найбільше ризикують діти, які живуть у дитбудинках, жертви домашнього насильства, сироти, і ті, хто мігрує у пошуках роботи.

Нагадується, що мінімальний вік для працевлаштування в Україні є 16 років. За згодою батьків, діти можуть працювати з 15 років у нешкідливих для здоров'я сферах промисловості. З 14 років їм дозволяється працювати у сільському господарстві та у соціальному секторі (опіка за пристарілими, притулках для сиріт тощо).

У звіті проаналізовано ситуацією з використанням дитячої праці у 58 країнах світу. Міністерство праці також подає список 122 продуктів, які виготовляються за допомогою "примусової праці, дитячої праці чи того і іношого".

Вироби, які найчастіше виготовляють діти по всьому світі, - це бавовна, тростинний цукор, тютюн, кава, рис, какао-боби; цегла, одяг, килими, взуття.

Економічна криза "збільшила вразливість" найбільш легко експлуатованих працівників, у тому числі дітей, жінок і мігрантів у світі, зазначається у звіті.