У дівчинки, яку вкололи шприцом з ВІЛ, не спадає температура

— 16 вересня 2009, 11:17

А поки що дівчинка знаходиться під наглядом лікарів. Адже у Лізи й досі тримається висока температура.

"Через пару днів після інциденту в доньки було 39,1! Лізі поставили діагноз "ангіна". Температуру збили до 38-37", - розповіла газеті "Сегодня" мати дівчинки Олеся.

Тож вся родина Лізи живе в очікування діагнозу, адже ВІЛ міг потрапити в організм.

"Лікарі нам говорять, що у крові вірусу немає і додають, що остаточно все стане відомо через три місяці. Сподіваюсь, але аналізи у дівчинки погані", - зізналася Олеся.

Інфекціоністи кажуть, що зараз важко стверджувати - чи заражена дівчинка.

"Все залежить від кількості інфекції на шприці, чи був він під дощем, сонячними променями і скільки часу пролежав. Вірус міг загинути, а міг і залишитись. Треба чекати три місяці", - пояснила лікар-куратор антиСНІДівських програм Донецької області Олена Теряєва.

Інцидент трапився наприкінці серпня під час прогулянки в дитячому садочку №45 міста Чернігова.

Вихователька не помітила, як один з вихованців знайшов за парканом шприц. Після цього хлопчик вирішив погратися в лікаря й вколов 3-річну Лізу голкою.

Місцеві жителі розповіли, що під дитячим садком регулярно збираються наркомани, пише "Комсомольська правда в Україні".

Шприц, яким вкололи дівчинку, забрали на експертизу. Тест показав, що аналіз на ВІЛ позитивний, концентрація вірусу дуже висока. Скоріш за все, у наркомана, який ним користувався, була вже остання стадія хвороби.

Одразу після інциденту прокуратура порушила кримінальну справу по факту неналежного виконання обов'язків керівництвом садочку.

Однак завідуюча дитячим закладом Ірина Бранд зауважила, що неодноразово повідомляла правоохоронцям про шприци, розкидані навколо садочку. Та жодної реакції на її заяви не було.

Реклама:

Головне сьогодні