Лікаря-вбивцю сімох людей вже судять

— 18 вересня 2009, 11:03

Це - найбільший скандал у сфері медичного обслуговування за всю історію Німеччини, повідомляє "Німецька хвиля".

На лаві підсудних - шестеро лікарів клініки Святого Антонія міста Веґберґ, що у федеральній землі Північний Рейн-Весфалія. Головний обвинувачений - колишній головний лікар цієї клініки і за сумісництвом її власник Арнольд Пір. Саме його звинувачують у вбивстві семи та каліченні ще 60 пацієнтів.

Згідно з результатами слідства, доктор Пір з міркувань економії прописував використовувати для обробки відкритих ран пацієнтів не дорогі дезінфікуючі засоби, а свіжий лимонний сік. З його відома лікарня наживалася також, економлячи кров для переливання пацієнтам та дорогі медикаменти.

Крім того, слідчі прокуратури закидають Піру, що він у масовому порядку без потреби відправляв пацієнтів під скальпель, після чого ті прокидалися з видаленими частинами здорових органів - кишечника, жовчного міхура, нирок чи грудної плеври.

Пір викупив невелику клініку Святого Антонія 2006 року в громади міста Веґберґ, коли цей медичний заклад перебував на межі банкрутства. За даними слідства, він заплатив тоді за неї всього 26 тисяч євро. Лікарня налічувала сто ліжок, і в ній працювало трохи більше десятка лікарів.

Іншим обвинуваченим лікарям клініки Святого Антонія закидають потурання діям Піра з міркувань наживи та кар'єрного зростання. На процесі, що розпочався в четвер у місті Менхенґладбах, до березня планують заслухати 106 свідків та шістьох медичних експертів.

У перший день процесу до зачитування обвинувачення так і не дійшло, оскільки буквально через 20 хвилин судове засідання перервали через адвокатський запит щодо упередженості двох суддів. Інша судова палата до наступного четверга має відхилити або задовольними це клопотання.

Реклама:

Головне сьогодні