Журнальних красунь позначатимуть "відфотошоплено"

— 22 вересня 2009, 17:46

Французькі урядовці вважають, що зображення моделей без застережливих підписів шкодить здоров'ю тих, хто намагається на їх прикладі змінити свою зовнішність, повідомляє The Daily Telegraph.

Тож політики планують ухвалити закон, згідно з яким фотографії у глянцевих журналах матимуть відповідний штамп про використання фотошопу.

Ініціатором законопроекту, що має на меті боротися з зображеннями в пресі, які не відповідають реальній зовнішності людини, виступила депутат від партії "Союз за народний рух" Валері Бойе. Членом цієї партії також є й президент Франції Ніколя Саркозі.

"Ці зображення можуть змусити людей вірити в ідеали, яких в реальному житті зазвичай не існує", - йдеться у заяві Бойе.

На її думку, багато молодих людей, особливо дівчат, не знають різниці між віртуальним світом та реальністю, що може у дуже молодому віці розвити комплекси.

"У деяких випадках це призводить до анорексії або булімії та дуже серйозних проблем зі здоров'ям", - пояснює депутат.

"Це питання не тільки охорони здоров'я, але й є способом захисту споживачів", - додала вона.

Щоб примусити видавців виконувати закон, депутати мають намір призначити великі штрафи за його порушення. Так, відсутність попереджувального напису на фотографії повинна каратися сумою в 37,5 тисяч євро.

За словами Бойе, закон, який минулого тижня пройшов перше читання в парламенті Франції, також повинен мати ширшу сферу застосування, ніж просто використовування рекламних фотографій в газетах і журналах.

"Також має бути включено штампування фотографій на упаковках продуктів, а також зображень, що використовують в політичних кампаніях", - сказала вона.

Реклама:

Головне сьогодні