У Бельгії обрали "Місс Бездомну". ФОТО

— 13 жовтня 2009, 12:07

У фіналі, що відбувся у суботній вечір у Брюсселі, взяли участь 10 жінок. Разом з титулом "Місс Бездомна" фіналістки змагались за безкоштовну оренду квартири на цілий рік.

Метою цієї неймовірної акції було звернути увагу до проблеми бездомних у Бельгії.

"Це точно дуже хороша нагода підняти впевненість учасників конкурсу у собі", - заявила організатор конкурсу Елайн Дюпортеіл, повідомляє Expatica.

Конкурс складався з 5 різних частин, у тому числі розмовою з кожною з учасниць. Журі оцінювало їх за тим, наскільки панянки бездомні "можуть давати собі раду у складних ситуаціях".

"Їхня внутрішня краса і сила, мотивація взяти участь у конкурсі, особиста історія і солідарність з іншими бездомними були визначальними факторами", - зауважили організатори.

Однією з основних умов участі в конкурсі було "чітке бажання покінчити з життям на вулиці і включитися в соціальне життя", додає ТСН.

Усі фіналістки зможуть протягом року проходити спеціальне навчання, яке, на думку організаторів, має допомогти їм знайти роботу.

Проте проведення подібного заходу викликало серйозну полеміку в Бельгії.

[L]Деякі організації, які займаються проблемами безпритульних, вважають, що конкурс "Міс Бездомна" це всього лише невдала маркетингова акція, яка демонструє "неповагу до людської гідності".

Фото з сайту організаторів та ТСН

Реклама:

Головне сьогодні