ТОП-10 райських кутків для старості

Forbes визначив найкращі місця у світі, куди людям похилого віку варто вирушити, щоб провести старість з комфортом. Хоча видання і зауважує: справжнього раю нема. У будь-якому місці є свої мінуси.

Журнал склав свій рейтинг базуючись на багатьох критеріях: починаючи від безпеки і закінчуючи якістю медичних послуг і легкістю отримати візу у країну з ТОП-10.С критеріїв були також зручні правила розпорядження всім майном і фінансами, клімат країни і її культурне життя.

У результаті рейтингування Forbes визначив, що найкраще пенсіонерам живуться в Австрії, Таїланді, Італії, Панамі, Ірландії, Австралії, Малайзії, Іспанії та Канаді.

З урахуванням цих критеріїв найбільш сприятливою країною для життя пенсіонерів виявилася Австрія. Forbes зазначає, що ця країна вражає архітектурою, класичною музикою. У країні висококласне медичне забезпечення. Австрія має що запропонувати любителям гір. Фактично, це та ж Швейцарія, але за менші гроші.

Але є і недолік - жителі Австрії вкрай стримані в прояві своїх емоцій.

На другому місці виявився Таїланд. Тут тепло приймають пенсіонерів навіть з невеликою сумою грошей. Вважається, що тут найкраща якість охорони здоров'я серед азіатських країн. Але приватні клініки знаходяться переважно в Бангкоці.

Мінусом цієї країни є непередбачувана політика у країні.

Третє місце в Італії. Про те, що тут дуже смачна їжа знають усі, але мало хто чув, що у цій країні одна з найкращих систем охорони здоров'я, зазначає видання. Недоліком країни є те, що пенісонерам доведеться стикнутись з важкими і виснажливими бюрократичними процедурами.

На четвертому місці у рейтингу Forbes Панама. У цієї країни є майже все: сонце впродовж усього року, низькі податки, якісні приватні лікарні. Але є й недолік - корупція.

Замикає п'ятірку найкращих країн для щасливої старості Ірландія. У цій острівній країні експерти відзначили низькі податки і красиву природу. Але "псує настрій" той факт, що країна дуже постраждала від економічної кризи, зауважує видання.

На шостому місці у рейтингу - Австралія. У містах Зеленого континенту присутні всі блага цивілізації, причому за проживання там треба платити мало. Недоліком є лише віддаленість країни від інших континентів, а відтак тривалість перельотів в Австралію.

[L]На сьомому місті - Франція. Тут є розвинута міська культура, вишукана кухня. Крім того, у країни є хороша система охорони здоров'я за прийнятну ціну. Зрештою, культурне життя країни теж насичене. Але й мінус - бюрократія.

Малайзія у рейтингу восьма. Країна з прекрасною природою і низькими цінами. Недоліками залишається расова і релігійна напруженість і нерозвинена інфраструктура. Іноді у віддалених кутках країни важко отримати якісну медичну допомогу.

В Іспанії, що у рейтингу розмістилась на дев'ятій сходинці, є все для пенсіонерів з північних країн, яким так хочеться сонця. Крім того, у країни багата історична спадщина, тут живуть багато дизайнерів моди та режисерів.

Мінусом життя у цій країні виявиться необхідність змінити розпорядок дня і звикнути до довгих сієст.

Замикає десятку Канада. Міста цієї країни постійно є у рейтингу найкращих для життя (у тому числі через співвідношення цін та якості наданих послуг). Канадська влада проводить дружню політику стосовно пенсіонерів, а також забезпечує їх пристойним медичним обслуговуванням. Втім, у Канади холодні зими
Реклама:

Головне сьогодні