Канада чекає на 55 тисяч іммігрантів

— 28 жовтня 2009, 09:56

Канада, відповідно новим елементам відбору у новій програмі з імміграції у Квебеку, готова прийняти до 55 тисяч іммігрантів у 2020-му році, повідомляє Інтерфакс.

"Кожні півтора року ми оновлюємо список пріоритетних професій іммігрантів, і 14 жовтня 2009-го року ми це також зробили, з огляду браку робочого ресурсу з певних видів професії", - сказав на прес-конференції у Києві представник Імміграційного бюро Квебеку у Відні Жан-Паскаль Вашон.

"Всього ми плануємо надати право на імміграцію у 2010-му році від 52 тисяч 400 осіб до 55 тисяч", - додав він.

За словами Вашона, нововведення в імміграційній політиці Квебеку було обумовлене еволюцією ринку праці, демографічними і лінгвістичними проблемами регіону.

Відповідно до нових критеріїв відбору, перевага надаватиметься кандидатам від 18 до 42 років (раніше граничний вік був 35 років), які володіють англійською та французькою мовами. Окрім цього кандидати мають бути добре обізнані в історії та традиціях Канади, а також мати професійний досвід.

В оновленому списку пріоритетних професій для імміграції у Квебек переважають технічні спеціальності.

Ще одним нововведенням для іммігрантів є те, що у 2010-му році влад Квебеку готова виплачувати компенсацію у розмірі до 1,5 тисячі канадських доларів витрачених на курси вдосконалення володіння французкою мовою.

"Варто зазначити, що практично вже через рік людям настільки вдається удосконалити своє володіння мовою, що можна говорити навіть про повну асиміляцію з корінним населенням", - відзначив представник Імміграційного бюро.

Відповідно договору 1978-го року з федеральним урядом Канади, Квебек отримав право на незалежну імміграційну політику, щоб оцінювати кандидатів на професійну імміграцію у відповідності з власною системою підрахунків балів, списком професій і привілейованої освіти.

Реклама:

Головне сьогодні