На Івано-Франківщині - епідемія гострих респіраторних захворювань

— 29 жовтня 2009, 10:06

В Івано-Франківській області почалася епідемія гострих респіраторних захворювань, повідомляє Інтерфакс.

Про це у середу у вечірньому прямому ефірі на місцевому ТРК повідомила заступник Головного санітарного лікаря Вано-Франківської області Марія Бойко.

"З передепідеміологічного періоду ми увійшли у епідеміологічний і сьогодні ми говоримо про те, що, скоріш за все, у нас епідемія гострих респіраторних захворювань", - сказала вона.

"Ми у першому тижні цієї епідемії", - додала Бойко.

Вона пояснила, що за останні 4 дні за активною медичною допомогою звернулися майже 10 тисяч жителів області, у тому числі половина дітей у віці до 14 років і що 30% хворих - школярі.

Марія Бойко підкреслила, що дослідження, які проводить вірусологічна лабораторія обласної санепідемстанції не підтверджує циркуляцію вірусів грипу.

"Але це не означає, що грипу немає. Ми і далі будемо проводити дослідження. Щоб розшифрувати, чи є це епідемія грипу чи якогось іншого вірусного захворювання потрібен час", - зазначила вона.

Нагадаємо, протягом жовтня у трьох західних областях України з попереднім діагнозом "пневмонія" померли 20 людей. Наразі четверо тяжкохворих перебувають у реанімаційних відділеннях.

[L] Як розповів головний лікар Івано-Франківської обласної інфекційної клінічної лікарні Роман Остяк, у 6 померлих молодих людей була "надзвичайна гемарогічна пневмонія". У жодного з покійних та тих, хто перебуває в реанімації не було типових ознак грипу.

Лікар повідомив, що захворювання у всіх починалося повільно, супроводжувалася підвищеною температурою в межах 37,2-37,3 градуса і незначним покашлюванням, болями в суглобах. Наприкінці другої-третьої доби з'являлася незначна нежить.

За словами Остяка, раптово, на третій-четвертий-п'ятий день у хворих виникала різка задишка. Після цього хворі опиняли у стаціонарі і "при переводі на апаратне дихання їм практично неможливо було продихати легені, тому що дихання, починаючи з середини третини легенів, не прослуховувалося".

Результати розтину виявили, що усі легені покійних були в крові.

Реклама:

Головне сьогодні