Тест

МОЗ закликає при ознаках застуди невідкладно звертатися до лікарів

"Лікарі знають, як надавати допомогу, але є проблема своєчасного звернення до лікаря. Зараз нам треба дуже інтенсивно працювати з населенням. Паніки тут не повинно бути. По-перше, звернення до лікаря, а у лікаря - відповідний алгоритм роботи", - заявив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич у четвер на засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

Міністр також звернувся до керівників підприємств з проханням "відпускати людей, які погано себе почувають".

"Треба хворих людей ізолювати, а вдома з ними можуть працювати лікарі. Це найкращий вихід, як запобігти розповсюдженню епідемії", - додав Князевич.

Нагадаємо, у жовтні цього року 20 осіб в західних областях України померли, найімовірніше, від пневмонії.

Наразі у Тернопільській та Івано-Франківській областях у зв'язку з розповсюдженням грипу оголошено карантин в навчальних закладах. Зупинено навчання в 10-ти вишах, 11 ПТУ і коледжах.

Рішення про оголошення карантину прийнято вчора на розширеному засіданні обласної надзвичайної протиепідемічної комісії, яка обговорювала стан захворювання на ГРВІ і грип на Прикарпатті.

Обласна протиепідемічна комісія рекомендувала навчальним закладам призупинити навчальний процес на 14 днів.

Нагадаємо, у середу на прес-конференції перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець повідомив, що протягом жовтня у трьох західних областях України з попереднім діагнозом "пневмонія" померли 20 людей.

За його словами, з 13 жовтня у Тернопільській області з попереднім діагнозом "пневмонія" померли 10 людей, в Івано-Франківській області - 6 людей, у Львівській області з 1 жовтня померли 4 людини.