У третій області України оголошено карантин

— 29 жовтня 2009, 13:01

Таке рішення було ухвалено у четвер на нараді за участю першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Валерія П‘ятака, повідомляє УНІАН.

Окрім шкіл та дитячих садків планується закрити усі вищі навчальні заклади. Вказівку про підготовку відповідного розпорядження своєму заступнику Ігорю Держку вже дав голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть.

Станом на 27 жовтня у регіоні зареєстровано 6 летальних випадків від пневмонії. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів.

Він зазначив, що остаточні результати аналізів цих людей будуть відомі через 2-3 тижні.

За інформацією компетентних джерел, минулої доби, 28 жовтня, у місті Червонограді помер 31-річний чоловік, в якого попередньо діагностували пневмонію, аналогічний випадок стався цієї ночі в Дрогобичі. Обоє хворих звернулися до медиків з першими ознаками захворювання.

[L]Також джерело повідомило, що у Львівській обласній клінічній лікарні трьох вагітних жінок, в яких було діагностовано пневмонію, перевели в реанімаційне відділення.

Однак головний лікар обласної клінічної лікарні Олександр Лемішко зауважив, що вагітних жінок було переведено не в реанімаційне відділення, а "в окремий корпус лікарні у палати інтенсивної терапії". За його словами, це зроблено для того, щоб ізолювати хворих жінок від інших вагітних та породіль.

"У всіх трьох вагітних діагностовано пневмонію, однак остаточно про це можна буде говорити, коли будуть готові результати бактеріологічних посівів", - зазначив лікар.

Нагадаємо, Львівська область стала вже третьою, де оголошено карантин. Так само припинено навчання у дитячих садках, школах та ВНЗ Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Реклама:

Головне сьогодні