На Львівщині померло вже 10 людей, у тому числі дитина

— 29 жовтня 2009, 17:16

З них троє - мешканці Дрогобицького району, двоє - мешканці міста Дрогобича і п'ятеро львів'ян, повідомляє ZIK.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник начальника головного управління охорони здоров'я Львівської області Ірина Микичак.

Серед померлих - одна дитина 11 років. В більшості пацієнтів, за словами Микичак, це було пізнє поступлення в лікарняні заклади і проводилося самолікування.

"Однак більш детально про причини і обставини смерті по кожному випадку можемо дати інформацію після завершення службової перевірки. Сьогодні в Дрогобичі працює бригада лікарів, фахівці консультанти-експерти. Окрім того, були працювали консультанти з центру медицини катастроф", - розповіла Микичак.

Наразі діагноз грипу встановлено лише клінічно, на сьогодні вірусологічно підтвердженого діагнозу немає. Також 11 пацієнтів з діагнозом пневмонія перебувають у реанімаціях, найбільше в регіональному фтизіопульмонологічному центрі.

[L]"Нас турбує, що на сьогоднішній день у Львівській області надто велика концентрація діагнозу пневмонії Адже пневмонією завжди хворіють і у Львівській області, і світі, однак, одномоментно, впродовж такого невеликого проміжку часу ми в області не мали такої кількості захворювань, особливо у важких формах", - повідомила Микичак.

Крім того, станом на ранок госпіталізовано 4 вагітних жінки з пневмонією до обласної клінічної лікарні. Вони знаходяться в блоці інтенсивної терапії.

Водночас, Ірина Микичак повідомила, що в області щоденно помирає від 50 до 70 осіб з різних причин, тому не слід безпідставно панікувати, адже важливо роль відіграє і психосоматичний фактор.

Загалом, в 2007 році у Львівській області від пневмонії померло 205 осіб, у 2008 - 182 людини і за 9 місяців цього року 109 людей.

Реклама:

Головне сьогодні