У Тернополі дефіцит марлевих пов'язок та ліків проти грипу

— 29 жовтня 2009, 20:10

Голова облдержадміністрації Юрія Чижмарь під час прес-конференції запевнив, що ця проблема є тимчасовою, повідомляє УНІАН.

"Ми проведемо моніторинг, з'ясуємо, скільки є масок у комерційній мережі, скільки надійшло з держфонду, і скільки ще потрібно, щоб не перевантажувати склади", - повідомив він.

На його думку, проблеми з пов'язками виникли через те, що в середу всі масово кинулися їх купувати, відтак розкупили запаси і в четвер у багатьох аптеках марлевих масок у продажу не було.

"Хоча я сьогодні собі купив в аптеці у центрі. Заплатив за неї 1 грн. Розумію, що це задорого, тому одразу дав доручення начальнику обласного управління Антимонопольному комітету розібратися", - розповів Чижмарь.

"Хто завищуватиме зараз ціни на ліки - ставитимемо питання про позбавлення тих аптек ліцензії, бо аморально наживатися на такій біді", - додав він.

Губернатор додав, що зараз розглядається можливість придбання за бюджетні кошти пов'язок з метою безкоштовно роздавати їх соціально-незахищеним верствам населення, безпритульним та за можливості в місцях великого скупчення людей.

Реклама:

Головне сьогодні