Тест

П'ятеро жителів Дрогобича померли через невідомий вірус

Про це УНІАН на умовах анонімності повідомили двоє медиків з Дрогобича з понад 20-ти та 35-річним стажем роботи.

Обоє лікарів зазначили, що не спостерігали у своїй практиці випадків такої блискавичної дії вірусу, якому не могли протидіяти найсильніші антибіотики.

За даними співрозмовників, легені померлих були настільки уражені, якби вони хронічно хворіли пневмонією, а більшість померлих це молоді люди.

"Ніхто не знає, що діється", - сказала працівник міської лікарні, висловивши думку, що, швидше за все, це дія якогось нового невідомого вірусу.

Співрозмовник запевнила, що лікарі надавали професійну допомогу хворим, у тому числі, забезпечували їх усіма необхідними ліками, що, однак, не приводило до одужання.

"Це сильна інфекція, на яку, коли попадає (в організм), немає ради: три дні й людина гине", - сказала вона.

За даними медиків, серед померлих - троє молодих людей віком 26-27 років, одна 11-річна дитина та 40-річний чоловік.

Працівник міської поліклініки також сказала, що швидше за все причиною смертей є якийсь невідомий вірус.

Вона зауважила, що, переважно, за весь період сезону підвищеного ризику захворювання на грип в регіоні помирало 1-2 людини. "Ніхто нічого не знає", - описала вона ситуацію із хворими.

Вона також висловила думку, що вірус має дію, схожу на СНІД, котрий послаблює імунітет. "Щось вбиває імунітет", - сказала медик.

Працівник міської лікарні також назвала неадекватним діагноз причини смертей "післягрипові ускладнення", підкресливши, що вони можуть наступати після того, як людина прохворіла деякий час.

"Грип може дати ускладнення на нирки, наприклад, але то пізніше - після хвороби", - зауважила вона.

Натомість, смертельні випадки у Дрогобичі були зафіксовані буквально після кількох днів після того, як хворий потрапляв до лікарні.

Одна із співрозмовниць також повідомила, що тіло одного із померлих планувалося забрати на розтин до Львова.

Як відомо, за офіційними даними, у Львівській області у жовтні померло від пневмонії 10 людей, 5 з яких - у Дрогобичі та районі.