В Луврі відкривають МакДональдс

— 5 жовтня 2009, 18:17

Відкриття фаст-фуду МакДональдс в одному з найбільших музеї світу заплановане на наступний місяць, повідомляє The Daily Telegraph.

Таким чином американська мережа швидкого харчування відсвяткує своє 30-річчя з моменту, коли у Франції відкрився перший МакДональдс.

Однак співробітники Лувру сприйняли новину про появу закусочної досить негативно.

"Це стало останньою краплею. Ця невибаглива гастрономія та дуже неприємний запах в музеї - вершина боротьби за споживачів", - зазначив історик, який працює в Луврі.

Планується, що МакДональдс розташується в так званій Каруселі Лувру (Carrousel du Louvre) - виставко-торгівельному просторі під садом Тюільрі.

"Звісно, і у музеї їсти хочеться. Але відкривати МакДональдс?! Що далі? Магазин секонд-хенду?", - висловив свою думку ще один співробітник музею.

Це вже не вперше працівники Лувру невдоволені діями керівництва музею. Так, минулого року каменем спотикання стала кав'ярня Старбакс (Starbucks).

Співробітники та шанувальники мистецтва направили керівництву музею петицію на знак протесту відкриття кав'ярні. Однак незважаючи на невдоволення, Старбакс в Луврі таки з'явився.

"Старбакс було погано, але МакДональдс ще гірше", - зазначив мистецтвознавець з Лувру.

Реклама:

Головне сьогодні