Британці переплутали Тимошенко з австралійцем

Юлія Тимошенко має впізнаваний образ. Жінка з косою дбає про свій імідж не лише в Україні, але й закордоном. Так, цюріхський музей дизайну назвав її "святою покровителькою іміджмейкерства": для виставки політичних ікон Тимошенко надіслала повний пакет фото.

Одна з найвпливовіших жінок світу за версією Forbes, Тимошенко навіть потрапила у список найкрасивіших жінок-політиків. В інтернет-опитуванні іспанського порталу 20 Minutos Тимошенко посіла восьму сходинку.

Та студенти лондонського університету святого Георгія про ці деталі не знають. Як і те, що Україна не є членом групи країн G20.

...Україна?

Конфуз стався під час нещодавнього випуску британського шоу University Challenge. Під час програми за звання найрозумнішого і найсильнішого вузу традиційно змагаються по 4 представники університетів чи університетських коледжів Оксфорда, Кембриджа, Уельса та Лондона.

У випуску, про який йдеться, взяли участь команди з Йоркського Університету та Лондонського університету святого Георгія. Вони боролись за право вийти у другий раунд конкурсу (є ще чвертьфінал, півфінал і фінал).

Ось ці студенти зробили ляп, обізвавши прем'єра Австралії, українським прем'єром
Під час змагань розумникам показували картинки з різними лідерами країн-членів G20. Студентів просили сказати, чию країну представляє політик, повідомляє The Daily Telegraph.

Та коли на екрані з'явилась картинка з зображенням австралійського прем'єра Кевіна Радда та його дружини Терези Райн, учасники конкурсу замовкли. Тиша у студії тривала близько 13 секунд. Після чого один з учасників невпевнено запитав: Україна? (відеозапис можна проглянути тут)

Ведучий шоу поправив конкурсантів: на фото зображена не лише не український прем'єр. Більше того, Україна не є членом G20.

.- Прем'єр якої країни-члена G20 зображений на фото? ... України? - невпевнено відповіли студенти. Хоча на фото зображені Кевін Радд та його дружина Тереза Райн
У 2009 році членами об'єднання є президенти Аргентини, Бразилії, Китаю, Франції, Індонезії, Мексики, Росії, Південної Африки, Південної Кореї, США та прем'єри Австралії, Канади, Індії, Італії, Великої Британії, Туреччини, Японії.

[L]До G20 також входять канцлер Німеччини Ангела Меркель, король Абдулла з Саудівської Аравії.

Найрозумніші студенти Лондонського університету святого Георгія не лише не знали, що Україна не є членом цього об'єднання країн. Вони не знали, як виглядають прем'єри Австралії та України.

Тож твердження про впізнаваність Тимошенко у світі видається очевидним хіба лише українцям.

Навіть студенти-чоловіки з лондонського університету не знали, як виглядає симпатичний прем'єр однієї з найбільших країн Європи.

Фото Олександра Прокопенка та стоп-кадри програми University Challenge

Реклама:

Головне сьогодні