На Івано-Франківщині практикують новий методі лікування від пневмонії

— 10 листопада 2009, 12:54

Наразі новий метод лікування від недуги, яка забрала життя вже 25 жителів Івано-Франківщини, приносить позитивні результати.

Про це у вівторок на брифінгу розповів голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук, повідомляє Інтерфакс.

"Пряма подача кисню чи насичення крові киснем дало можливість людей, які знаходилися на штучно мій вентиляції легень, виводити з тяжкого стану і повертати до життя", - сказав Палійчук

Він також зауважив, що експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, які відвідали область 7 та 8 жовтня, були здивовані результатами нового методу.

"Адже 100% людей, які раніше знаходилися на штучній вентиляції легень, 100% помирали. А ми більше 50% людей повертаємо до життя", - пояснив голова області.

Палійчук уточнив, що завдяки застосуванню цього метода, наразі в області лише одна людина знаходиться в дуже тяжкому стані.

[L]Нову методику лікування хворих вірусною пневмонією почали апробувати 1-го листопада. Вона передбачає лікування тяжкохворих грипом, у яких вражені легені, не за допомогою дихального апарату, а насичуючи організм пацієнта киснем. При цьому дихальну суміш вводять безпосередньо у кров крізь магістральні судини на ногах.

Цю методики застосовують у тих випадках, коли різко збільшується явище дихальної недостатності і за допомогою дихального апарату вже неможливо "проштовхнути" кисень у кров.

Новий апарат знаходиться в Івано-Франківську в обласному перинтальному центрі.

Реклама:

Головне сьогодні