Звірити бланки нотаріальних документів тепер можна в інтернеті

— 18 листопада 2009, 11:37

З 17 листопада будь-яка фізична чи юридична особа може здійснити перевірку дійсності бланка нотаріального документа через мережу інтернет за даними Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів, повідомляє прес-служба Міністерства юстицій.

За словами міністр юстиції Миколи Оніщука, відповідний веб-ресурс за дорученням Мін'юсту був розроблений та запроваджений Державним підприємством Міністерства юстиції "Інформаційний центр".

Пошук інформації у Єдиному реєстрі про дійсність чи недійсність певного спеціального бланка нотаріального документа можна здійснити за його серією та номером.

За результатами пошуку з Єдиного реєстру надається одна з наступних сукупностей відомостей: дата видачі бланка (якщо відомості про витрачання бланка у Єдиному реєстрі відсутні); відомості про витрачання бланка або недійсність бланка (код та дата витрачання);

відомості про відсутність інформації про бланк у Єдиному реєстрі.

Міністр нагадав, що право доступу до відомостей Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів через веб-сайт для пошуку та перегляду інформації про дійсні та недійсні бланки визначено Порядком витрачання, зберігання, обігу спеціальних бланків нотаріальних документів і звітності про їх використання та опису і зразка такого бланка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

Згідно з цим документом право доступу до Реєстру мають органи державної влади, органи місцевого самоврядування, державні підприємства, установи, організації та інші юридичні і фізичні особи.

Веб-сайт для доступу до відомостей Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів розміщено за адресою http://rnb.informjust.ua/pages/default.aspx.

Реклама:

Головне сьогодні