Розмову з Папою Римським проігнорувало близько половини запрошених митців

— 24 листопада 2009, 18:19

Про це повідомляє ОpenSpace.ru з посиланням на AFP.

Про плани Ватикану поспілкуватися з арт-діячами стало відомо ще у вересні. Запрошення на зустріч із Бенедиктом XVI отримали близько 500 осіб, причому не тільки католиків. У результаті в Ватикан погодилися приїхати близько половини запрошених. Імена "відмовників" при цьому не уточнюються.

Як повідомляє BBC, c Папою зустрілися оперні співаки Андреа Бочеллі і Пласідо Домінго, композитор Енніо Морріконе, піаністка Анджела Хьюітт, архітектори Сантьяго Калатрава, Заха Хадід і Маріо Ботта.

Крім того, Ватикан відвідали режисери Пітер Грінуей і Кшиштоф Зануссі, письменник Клаудіо Магріс, актор Мюррей Абрахам.

Зустріч була спрямована на те, щоб почати відновлення відносин між церквою і світом мистецтва, які віддалилися один від одного за останні десятиліття. Папа Римський закликав митців "вступати в діалог з віруючими, які ... вважають, що вони є паломниками в цьому світі і в історії, і рухаються до нескінченної краси".

"Віра не віднімає нічого від генія вашого мистецтва: навпаки, вона підносить його і живить його, - додав Бенедикт XVI. - Що може відновити ентузіазм і впевненість, що здатне допомогти людського духу знову знайти свій шлях, підняти очі до горизонту, прагнути до життя, гідного свого покликання, як не краса?"

Реклама:

Головне сьогодні