Після грипу українці захотіли страхувати своє здоров’я

— 30 листопада 2009, 11:01

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Як повідомляють провідні страхові компанії, бажаючих укласти договори про медичне страхування стало значно більше.

"Тепер все залежатиме від того, як страхові компанії відреагують на страхові випадки, що сталися вже з укладеними договорами. І якщо люди дійсно отримають належне відшкодування, то це може бути поштовхом", - каже генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" Людмила Білошицька.

Оскільки нині пересічне медичне страхування не по кишені багатьом українцям (це приблизно 3 тисячі гривень на рік), то страховики повинні розробити кілька варіантів послуг за доступною ціною, каже представниця асоціації.

Якщо ж компанії, реагуючи на збільшення виплат через епідемію, просто підвищать ціни на медичні договори, то їх заробітки залишаться одноразовими, і про жоден розвиток ринку вже не йтиметься, переконані експерти.

Білошицька також повідомила, що кілька страхових компаній вже звернулися до міністерства охорони здоров'я з пропозицією розробити спільні програми: для страхування лікарів та експрес-страхування.

Тим часом обов'язкове медичне страхування в Україні поки залишається питанням віддаленої перспективи. Кілька варіантів відповідного законопроекту, на потребі якого наголошують експерти, досі на розгляді у Верховній Раді.

Реклама:

Головне сьогодні