Для небажаних новонароджених відкрили ще одне "вікно"

— 16 грудня 2009, 12:58

Жінка, яка стала матір'ю, але не хоче виховувати дитину, може анонімно залишити немовля у спеціальному вікні, про дитину попіклуються лікарі й відповідні соціальні служби, про це повідомляє "Німецька хвиля".

Жодного контролю чи відеоспостереження - все для того, аби матері не викидали дітей на смітники, зауважила головний лікар Львівського перинатального центру Лариса Янів. Необхідність такого проекту виникла тоді, коли у місті почастішали страшні знахідки на смітниках.

У вівторок запрацювало вже друге "вікно життя" у Львові, перше відкрили півроку тому. Від того часу до "вікна" принесли одного хлопчика, і сьогодні його вже усиновлено. Якщо врятовано життя однієї дитини, то проект є успішним і його слід підтримувати, сказав керівник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Такі діти завжди у попиті на всиновлення, і для них можна знайти хороших батьків, якщо рідна мати в силу різних обставин не змогла залишити дитину, каже Лис. І додає: "В нас немає маленьких дітей на усиновлення. Як тільки з'являється такий варіант, одразу є маса сімей, що хочуть всиновити".

"Вікно" працює цілодобово. Дитя, яке може принести мати, не всиновлюватимуть ще зо два місяці, даючи батькам шанс. Ще одне таке "вікно" ініціатори планують відкрити при монастирі.

Реклама:

Головне сьогодні