Тест

Вакарчук почистив ліцензії в кількох вузах

На засіданні в четвер комісія розглянула результати перевірок 32 вузів, які минулого року порушили умови прийому студентів, повідомляє прес-служба МОН.

За підсумками перевірок ДАК анулювала ліцензії тим вузам, які ще не відрахували студентів зарахованих всупереч законодавству.

Київській академії міжнародної економіки і міжнародних відносин анульовано ліцензію на спеціальність "Економіка підприємства", оскільки приймальна комісія здійснювала прийом осіб з балом нижче 124.

Перевірка встановила також інші порушення в цьому вузі і їм надано трьохмісячний термін для виправлення.

Кримському республіканському вузу "Школа-студія при Кримському академічному російському драматичному театрі імені М.Горького" анульовано ліцензію зі спеціальності "Акторське мистецтво".

Шістьох осіб було зараховано без сертифікатів (за поясненням керівників вузу зарахування проводилось на підставі дозволу Міністерства культури і мистецтв Криму).

Українській академії бізнесу та підприємництва анульовано ліцензії зі спеціальностей "Менеджмент", "Економіка підприємства".

Керівники здійснили прийом на навчання 13 осіб з сумою балів менше 124 (причому, одна особа зарахована на основі сертифікату 2006 року).

Трьох осіб зарахували на скорочений термін навчання при невідповідності базової освіти у 2008 році. Крім того, спеціальність "Економіка підприємства" на момент перевірки не була акредитована. Лише 3 особи були відраховані.

Комплексна перевірка МОН у вищих навчальних закладах, які порушили умови вступу, виявила також інші численні порушення.

Два навчальні заклади, навіть відрахувавши неправомірно зарахованих студентів, втратили ліцензії на окремі спеціальності.

"Відкритому міжнародному університету розвитку людини Україна" в кіровограді анульовано ліцензію на підготовку спеціалістів за напрямами "Журналістика" (спеціальність "Видавнича справа та редагування") та "Культура" (спеціальність "Документознавство та інформаційна діяльність").

Західнодонбаському приватному інституту економіки і управління анульовано ліцензію на підготовку бакалаврів та спеціалістів за заочною формою навчання з напряму "Економіка і підприємництво" (спеціальність "Економіка підприємства").

Особи, яких зарахували до вузу з порушеннями - відраховані, а студенти, які навчалися на спеціальностях, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів.

"Українська правда. Життя"