Тест

Ялинки від дизайнерів: з перцем, окулярами і "буцами". Фото

Напередодні Нового року політики і дизайнери запропонували своє бачення ялинки. "Зелені красуні" у виконанні політиків виявились не завжди зеленими і доволі незвичними (детальніше про це читайте на порталі TаbloID).

А от українським дизайнерам і художникам поле фантазії більш обмежили: їм потрібно було прикрасити вже куплені заздалегідь штучні деревця. Як ялинки від політиків, так і дизайнерські є частиною благодійного проекту - кошти з продажу підуть на допомогу дитячим будинкам.

Організатори проекту "Ялинка мрії", в рамках якої під прицілом фотографів і відеокамер художники і дизайнери одягали ялинки у певному авторському стилі, планують продати новорічні красуні на благодійному аукціоні 25 грудня. Після параду цих вже вбраних ялинок на льоді, їх буде продано за суму від 1000 гривень до 1000 доларів. Принаймні на такі суми розраховують організатори.

На ці гроші будуть закуплені теплі речі для школи інтернату номер 21 Оболонського району міста Києва.

Ялинка "Листівка" увішана вітальними картками художниці Анни Надуди
Всього у проекті взяли участь 10 дизайнерів і художників. Серед них немає найпопулярніших і найвідоміших представників цих професій в Україні: організовували дійство і стислі терміни і запрошували тих дизайнерів, які точно зможуть бути на заході. Наступного року має бути інакше: одягати новорічні ялинки будуть вже відомі люди.

До вибору, до кольору

Кожна з 10 "ялинок мрій" має свою якусь тематику. Так, дизайнер чоловічого вбрання Сєрж Смолін презентував "модну ялинку" з купою окулярів на ній. Сам аксесуар популярний, та й "модну вечірку" з такою ялинкою можна організувати. Елемент дрес-коду для всіх - модні окуляри.

Ялинка "Модна тьолка" від Сєржа Смоліна
Ще один дизайнер чоловічого вбрання Олена Зозуля представила "Рок-ялинку" з відповідними аксесуарами на ній. Саме "деревце" має "ноги", які точно не мерзнуть, бо взуті у дизайнерські "буци".
Ялинка у роковому стилі від Світлани Зозулі
"Не пов'язана з політикою" (у цьому запевняє дизайнер) ялинка "Тигруля". За словами Катерини Шаховської така назва "пухнастого" дерева від символу року - Білого тигра.

Є серед представлених ялинок і цілком їстівна: вона прикрашена натуральним перцем різних розмірів. Тож власники такої ялинки можуть щодня знімати по штуці овоча з дерева, споживати вітаміни і "додавати перчинку" дню прийдешньому.

Ялинка з перцем від дизайнера Олени Іванової

Усі фото надані організаторами