Блондинки агресивніші за брюнеток – вчені

— 19 січня 2010, 13:29

Блондинки більш войовничі, бо отримують більше чоловічої уваги та використовують це для досягнення своєї мети. У американському лексиконі це зветься "ефектом принцеси".

Такі висновки зробили вчені з Каліфорнійського університету, пише The Times.

У дослідженні, в якому розглядався зв'язок між довірою і агресією, взяли участь 156 студенток. Науковці дослідили поведінку дівчат з різним кольором волосся і виявили, що блондинки частіше викликають більше симпатії, але вони більш схильні до "війни".

Щоправда, світловолосі дівчата зазвичай самі не вступають у сварку, а просять когось за них заступитися. На думку дослідників, білявки роблять це, аби не зіпсувати свій імідж.

"Ми очікували, що блондинки почуваються більш впевненими, ніж жінки з іншим кольором волосся. Але те, чого ми не очікували - наскільки вони більш войовничі, ніж їх однолітки в університетському містечку", - зауважив Аарон Сел, що проводив дослідження.

"Блондинки більш впевнені у своїх силах, хоча не обов'язково, що результати справджують їхню впевненість", - зауважує психолог з Університету Редландс Кетрін Салмон.

Вчені також запевняють, що результати дослідження стосуються як натуральних білявок, так і фарбованих.

Мовляв, навіть колишні шатенки, брюнетки та руді, після освітлення волосся звикають поводитися як натуральні білявки.

"Жінки, які перефарбовуються у блондинок, швидко звикають до привілеїв блондинок", - додав Аарон Сел.

До речі, понад 85% населення Землі має чорне волосся і карі очі. А перші блондинки з'явилися 11000 років тому у результаті генетичної мутації.

Реклама:

Головне сьогодні