Англійський суд дозволив називати словом vodka тільки горілку

— 21 січня 2010, 11:09

Англійське правосуддя встановило, що алкогольні напої міцністю до 37,5% не можуть називатися горілкою або мати імена, які схожі на цю назву, повідомляє Інтерфакс.

Diageo, один з найбільших світових виробників алкоголю, що володіє в тому числі брендом Smirnoff, звернувся до Верховного суду Англії і Уельсу в 2008 році, вказуючи на те, що компанія Intercontinental Brands (ICB) виробляє 22-градусний спиртний напій під маркою Vodkat.

Diageo в своєму позові наполягала на тому, що продукція, що називається горілкою, повинна охоронятися тими ж правами, що і віскі і шампанське.

Причому, як зазначається у рішенні суду, спочатку на пляшці Vodkat Imperial, оформленої як звичайна горілка, не підкреслювалося, що вміст спирту в напої майже вдвічі нижчий. Це може ввести покупця в оману, наполягав позивач, підкреслюючи, що більш низька порівняно з горілкою ціна продукту спонукала покупця вибрати саме його.

Пізніше ICB провела ребрендинг, додавши до назви Vodkat підпис Schnapps і вказівку міцності напою, однак це не вплинуло на рішення суду, який постановив, що випускати алкогольні напої, які не є горілкою, під цією назвою або близькими найменуваннями не можна.

Власне горілкою англійський суд пропонує називати безколірний алкогольний напій, виготовлений зі спирту, отриманий шляхом дистиляції зернової, картопляної та іншої сировини.

У рішенні суду наголошується, що право називатися батьківщиною напою відстоюють Росія і Польща, але в даний час це інтернаціональний продукт - всесвітньо відому горілку виробляють не тільки в цих країнах, але і в Швеції, Фінляндії і Великобританії.

Реклама:

Головне сьогодні