Українські туристи очолили рейтинг марнотратників

— 22 січня 2010, 14:21

Індивідуальна корзина видатків українських туристів у Франції складає 1 тисячу 481 євро на людину.

Таким чином громадяни України лідирують в рейтингу найбільш марнотратних туристів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані служби Global Refund, яка спеціалізується на організації duty-free для туристів.

"Українці і індіанці, які раніше не так часто приїздили у Францію, відкрили для себе культурні пам'ятки архітектури, модні товари, ювелірні прикраси і вироби з шкіри", - зауважив у доповіді керівник Global Refund у Франції Жан-Марк Леруа.

"Поява нових прошарків середнього класу серед цих людей дозволила французьким роздрібним компаніям протистояти кризі краще", - додав він.

Та, якщо брати загальну суму усіх туристичних витрат, а не лише суму залишену в магазинах однією людиною, то тут безсумнівними лідерами є китайці.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно зі статистикою, туристи з Китаю витрачають у французьких крамницях більше, ніж гості з Росії. Останні, до речі, минулого року лідирували у рейтингу.

Так, гості з Китаю у 2009-му році залишили в крамницях Франції 155 мільйонів євро.

Зокрема, на китайців припадає 15% всіх грошей, витрачених туристами у Франції в 2009-му році. До того ж, кількість витрачених жителями Китаю грошей у французьких бутіках збільшилася на 47% у порівнянні з 2008 роком. Причому, найбільше китайські туристи витрачають на одяг, ніж на прикраси чи парфуми.

Дещо знизилися у порівнянні з 2008 роком витрати російських туристів. Так, в 2009-му році один росіянин у Франції витратив до 4096 євро. У 2008-му році ця сума дорівнювала 5593 євро.

Що ж до загальної суми, то у французьких крамницях туристи з Росії залишили 112 мільйонів євро.

На третьому місці опинилися туристи з японці. Вони у 2009-му році Франції витратили 99 мільйонів євро.

Реклама:

Головне сьогодні