Boeing 737 з 90 пасажирами на борту впав у море

— 25 січня 2010, 11:23

На місці аварії виявлені кілька тіл загиблих. За словами рятувальників, існує шанс, що хтось із пасажирів міг вижити, повідомляє ВВС.

Однак поки що інформації про тих, що вижили, немає. "Я спілкувався з ліванською владою, і поки вони не можуть підтвердити, що хтось вижив", - заявив глава ефіопської авіакомпанії Джирма Уейк на прес-конференції в Аддіс-Абебі.

За попередніми даними, на борту "Боїнга-737-800", що прямував до столиці Ефіопії Аддіс-Абеби, було 82 пасажири і вісім членів екіпажу. За іншими даними, на борту було 92 людини.

Більшість пасажирів були ліванцями і ефіопами. Однак, у заяві, оприлюдненій на веб-сайті авіакомпанії, зазначається, що на борту літака були громадяни Росії, Великобританії, Франції, Туреччини, Сирії, Іраку та Канади, в тому числі дружина посла Франції в Бейруті Марла Пьеттон.

Рятувальники шукають людией на місці падіння літака
Причини катастрофи поки не відомі, але фахівці вказують на ту обставину, що сталася вона при штормовій погоді і проливному дощу.

За словами президента Лівану Мішеля Сулеймана, версія про те, що літак був збитий або підірваний, малоймовірна.

Літак вилетів в грозову погоду 02:37 ранку за місцевим часом (00:37 за Гринвічем). Через п'ять хвилин після цього він зник з радарів.

На борту "боїнга" було 90 осіб
Згодом мешканці прибережної зони Лівану казали, що бачили в небі вогняну кулю, а потім у воді були помічені уламки.

"Ми побачили спалах в небі, - розповів в інтерв'ю ВВС один з очевидців Абдель Махді Саланех. - Ми побачили спалах над морем, це був падаючий літак. Погода була дуже погана, суцільний грім і злива".

Наразі інформації про тих, хто вижив немає

Компанія Ethiopian Airlines належить уряду Ефіопії.

Поряд з Південноафриканськими авіалініями і Kenya Airways авіакомпанія вважається одним з лідерів авіаперевезень Африки.

Компанія виконує рейси в 56 міст, 35 з яких розташовані на африканському континенті. Весь флот ефіопської авіакомпанії складається з "Боїнгів". Це єдина африканська авіакомпанія, що розмістила замовлення на 10 новітніх літаків Boeing 787 Dreamliner.

Чистий прибуток компанії в 2008/09 році склав 128 млн доларів.

Усі фото АР, Reuters

Реклама:

Головне сьогодні