Провідники чернівецького потягу про вибух

Подружжя провідників з Івано-Франківщини наразі у лікарні: у них обгоріли обличчя і руки. Трикілограмовий газовий балончик, який став причиною нещастя, провідники тримали у своєму купе.

"Ми почули, як балон зашипів і чоловік взяв його і виніс у тамбур, щоб викинути", - пошепки розповідає "Українській правді. Життя" Галина Войчук (у жінки опіки дихальних шляхів, їй важко говорити).

Балон вибухнув у третьому вагоні купе потягу №628 сполученням Чернівці-Київ
Викинути балон провідники не встигли: він вибухнув у руках Петра. Від хвилі вибуху вилетіло скло у вагоні і знесло перегородку між купе провідників і пасажирів. Крім провідників, у тамбурі не було більше нікого. Але постраждали ще 5 пасажирів, які були у коридорі і в купе, найближчому до провідників.

За словами завідуючого опіковим відділенням лікарні швидкої медичної допомоги Чернівців Мирослава Малейкого, у неділю ввечері у лікарню було доставлено 7 людей. Зараз там перебуває лише двоє (провідники).

У п'яти були незначні опіки і їх було переведено на денний стаціонар: пацієнти будуть приходити на перев'язки. Двоє з постраждалих з Києва, вони гостювали у родичів у Чернівцях. Тепер за їх станом здоров'я слідкуватимуть столичні лікарі.

Від вибухової хвилі вибило шибки у найближчих до тамбора купе
За словами Галини Войчук, газовий балончик був потрібен їм для підігріву їжі. І використовували вони його лише під час зупинок. Її чоловік каже, що взяв цей балон, щоб вдома використати його для розігріву машини. Тепер з сімейною парою спілкуються слідчі і з'ясовують, навіщо вони використовували балон з газом у потязі.

Нагадаємо, у неділю 24 січня о 17.22 за київським часом стався вибух у потязі №628 сполученням Чернівці-Київ. За попередньою версією, яку озвучив транспортний прокурор Чернівецької області Олексій Стрижаковський, причиною нещасного випадку став вибух побутового газу: у купе провідників третього вагону купе знаходився балон з газом.

У понеділок СБУ теж заявила, що причиною вибуху у вагоні поїзда "Чернівці-Київ" став газовий балон.

Людей, які були у вагоні, але не постраждали, пересадили в інші вагони поїзда. Але частина пасажирів відмовилась їхати і їх родичі забрали назад до Чернівців.

"Вагон, де сталась аварія відчепили, а решта вагонів поїхали до столиці", - каже заступник прокурора Чернівецької області Віталій Поцілуйко. Оперативні дії на місці трагедії велися всю ніч.

У неділю ввечері у чернівецьку лікарню було доставлено 7 людей, які постраждали від вибуху балону з газом. Зараз там перебуває лише двоє (провідники).

Місцеві мешканці, які живуть у кількохстах метрах від місця події, зізнаються: вибуху не чули, але зрозуміли, що щось трапилося, коли побачили машини швидкої допомоги.
Оперативні дії на місці події велися всю ніч

На часі вирішується питання про порушення кримінальної справи по факту порушення правил безпеки у вагоні потяга. З провідниками спілкуються слідчі.

Усі фото Ярослава Левицького

Реклама:

Головне сьогодні