Харків’яни рятують луганського лева

— 15 лютого 2010, 16:01

Хворий лев Сімба з пересувного зоопарку "Мауглі" з Сєвєродонецьку на Луганщині переїхав до Харківського зоопарку, повідомляє Національний екологічний центр України (НЕЦУ).

"Машина з Харкова приїхала вночі. Це був спеціальний транспорт із підігрівом. У Сєвєродонецьку зараз дуже холодно і ми по черзі чергували аби допомогти загрузити Сімбу. Найтяжче було відкрити клітку. Як виявилося її відчиняли останній раз аж у серпні-місяці. Але дякуючи зусиллям усіх близько опівночі Сімба поїхав до Харкова. Ми дуже раді за нього і за себе, що змогли його врятувати", - розповіла активіст руху за порятунок тварин Наталя Дулєтова.

Тварина зараз знаходиться у закритому павільйоні для хижаків Харківського зоопарку.

Ветеринарне обстеження констатує стан лева як тяжкий. У нього відморожена шкіра на задніх кінцівках, мошонка, зламаний хвіст, розбита морда. У лева грижа та абсцес горлянки.

"Як тільки Сімба до нас потрапив ми зробили все необхідне, надали першу медичну допомогу, а саме, помістили його у теплий вольєр, обробили від паразитів, напоїли та накормили", - розповів директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв.

"Лев знаходився між життям та смертю, у пересувному зоопарку він мешкав у непридатних умовах, його клітка ледь вміщала його, всю зиму ця теплолюбива тварина знаходилася на морозі. Як тільки Сімба побачив їжу та воду жадібно накинувся", - зізнався він.

Транспортування Сімби до Харкова відбулося завдяки підтримці місцевих мешканців Сєвєродонецька, які за добу зібрали 1500 гривень та державній адміністрації Харкова.

[L]"Але у пересувному зоопарку ще лишається багато тварин, серед них є червонокнижні, використання яких у комерційних цілях взагалі заборонене і регламентуються Бернською конвенцією, СITES", - зауважила представниця НЕЦУ Катерина Полянська.

"Бурий ведмідь, що утримується в цьому звіринці охороняється Бернською конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі. Ведмідь та вовк занесені до Європейського Червоного списку тварин, що знаходяться під загрозою зникнення у світовому масштабі", - додала вона.

Полянська також зауважила, що постає питання звідки завезені тварини, якщо вони завезені з іншої країни мають біти відповідні дозволи згідно Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення.

"Немає межі цинізму власників пересувного зоопарку, а це Нонна Ратія та Тариєл Піпія. Місцеві підприємці та прості люди привозять продукти для тварин - м'ясо, рибу, овочі, але їх просто так до тварин не пускають, примушуючи заплатити за вхід 20 гривень", - розповіла Наталя Вишневська з НЕЦУ.

Реклама:

Головне сьогодні