Мишко і Маруся обіцяють ранню весну

За прогнозом двох львівських бабаків Мишка і Марусі, весна прийде не 23 лютого, а приблизно 8 березня. Марусю і Мишка будили у Львові на Стрітення - тижні два по тому, як у Харкові прокинувся Тимко.

Своєї тіні бабаки не побачили, оскільки на вулиці немає сонця: тож, слід очікувати ранньої весни, повідомляє ZIK.

"Весна буде ранньою і наступить приблизно за три тижні", - пояснив директор Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

За його словами, "можна впевнено сказати, що весна буде ранньою і теплою".

[L]Ігор Антахович нагадав, що минулого року львівського бабака будили 2 лютого, але за рік часу діти центру зібрали дуже багато інформації, згідно з якою доцільніше будити бабака саме на Стрітення Господнє.

Саме у цей день, зауважив директор-натураліст, прогнозували погоду східні слов'яни.

"Цього року бабак дуже-дуже міцно спав. Пов'язано це з тим, що весь січень був холодним і не було плюсової температури", - розповів Ігор Антахович.

"У лютому плюсова температура також була тільки декілька днів. Реально будити бабака 2 лютого не потрібно, адже це може зашкодити його здоров'ю", - попереджає директор дитячого центру.

"Східні слов'яни також будили бабака саме не 2 лютого, а 15-го, це вже народна традиція, і сьогодні ми вирішили її відновити. Наступними роками будемо будити бабака саме на Стрітення, адже цей прогноз буде точнішим", - пояснив Ігор Антахович.

Реклама:

Головне сьогодні