Найчастіше візу у США отримують фахівці з інформаційних технологій – віце-консул США

— 22 лютого 2010, 16:42

Про це заявила віце-консул посольства США в Україні Елісон Ханна, повідомляє "ОстроВ".

"На жаль, основна причина відмови - це те, що людина не змогла переконати офіцера посольства в тому, що в нього є зв'язки з Україною. Можливо, він нервував, але його (апліканта) основне завдання - переконати офіцера в тому, щоб йому повірили, що він повернеться в Україну ", - сказала віце-консул.

Говорячи про те, хто успішніше за інших громадян України отримує візи до США, Елісон Ханна зазначила, що це висококваліфіковані фахівці, які працюють в галузі інформаційних технологій.

За її словами, вузи України дають освіту "досить високої якості" та візи успішно отримують фахівці "з області інформаційних технологій - технічні співробітники, програмісти, в основному, які мають технічну освіту, особливо у високих технологіях".

"А також ті, хто отримує дослідницькі стипендії. Крім того, є робочі візи для фахівців у сфері економіки та бухгалтерії. Причина, чому Америка приймає таких фахівців, полягає в тому, що в університетах України дають освіту досить високої якості, український диплом цінується в США ", - сказала віце-консул.

[L]Вона також закликала громадян України бути уважними та не користуватися послугами будь-яких посередників при підготовці візових документів.

"Посольство США в Україні не має будь-яких легальних посередників. Тільки американський консульський офіцер має право видати візу ", - підкреслила віце-консул.

"Не слухайте порад так званих "візових посередників" або "візових брокерів". Не витрачайте грошей на купівлю "запрошень" або пакетів документів нібито необхідних для отримання візи. Ми часто бачимо такого роду документи під час співбесіди з громадянами, але ми знаємо, що ці документи були просто куплені і не є справжніми", - додала Елісон Ханна.

Вона також закликала аплікантів не довіряти інформації будь-яких інтернет-сайтів: "Єдиний сайт, що надає достовірну інформацію про умови отримання віз, є офіційний сайт посольства США в Україні".

Віце-консул дала потенційним претендентам американських віз простий рецепт отримання візи: "Не давайте неправдивої інформації в анкеті, будьте чесними, говоріть правду на співбесіді з офіцером консульства".

"Щоб отримати візу США, аплікант повинен довести офіцеру консульства, що має міцний зв'язок з Україною, тобто в нього в Україні є батьки, сім'я, робота, нерухомість, бізнес, якщо він раніше отримував візу США і т.п. Все це є гарною запорукою того, що людина повернеться в Україну", - додала віце-консул.

"Якщо вам все-таки відмовили у візі, не поспішайте подавати документи повторно. Звертайтесь за візою тільки тоді, коли ваші життєві обставини змінилися настільки, що це переконає офіцера. Посольство США рекомендує аплікантам не витрачати гроші, якщо їх життєва ситуація не змінилася. Якщо щось змінилося - буде набагато простіше отримати візу ", - констатує віце-консул.

Вона також відзначила, що незважаючи на зміни в порядок подання анкети для отримання візи, вартість самої візи не змінюється і на сьогодні складає 131 долар США.

Реклама:

Головне сьогодні