Знайдено найбезлюдніше місце на землі

— 23 лютого 2010, 10:23

Італійські науковці визначили, що найбільш безлюдне місце на землі знаходиться в горах Тибету, пише Science YoRead.

Так, за даними вчених, найбільш незаймана ділянка планети розташована на висоті 5,2 кілометрів над рівнем моря.

Це місце знаходиться не так далеко від великого міста, проте дістатися туди можна лише за 21 день, оскільки місцевість дуже важка для пересування.

Також італьські науковці побудували модель, в якій було враховано безліч найрізноманітніших карт і способів дістатися до того чи іншого місця на планеті від найближчого великого міста.

При цьому в модель увійшли і відомості про особливості ландшафту, наявності проїзних шляхів, необхідність перетину кордонів між державами.

Результати обчислень даної моделі показали, що 90% території знаходяться поблизу будь-якого великого населеного пункту, звідки можна дістатися до місця протягом максимум двох днів.

Великий Тибет знаходиться на південно-західній околиці Китаю і займає площу 1200 тисяч квадратних кілометрів (приблизно 1 / 8 території всього Китаю), що дорівнює площі Великобританії, Франції, Німеччини, Нідерландів та Люксембургу разом узятих.

Високогірне розташування зумовило суворі кліматичні умови та велику різницю температур вдень і вночі.

Довгий час Тибет був закритою країною, і потрапити туди було майже неможливо. Лише кілька років тому ця територія відкрилася для відвідування іноземцями.

У Тибеті знаходиться більше 2000 храмів і монастирів - унікальна скарбниця культури і традицій Сходу. Цю країну називають "Дахом Світу". Весь шлях по Тибету пролягає на висоті 4500-5000 метрів.

Реклама:

Головне сьогодні