ВООЗ вирішила продовжити пандемію свинячого грипу

— 24 лютого 2010, 15:54

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не вважає, що пік захворюваності на грип H1N1 (свинячий грип) пройдений у всіх без винятку регіонах світу. Тож експерти не мають наміру найближчим часом змінювати статус пандемії грипу.

Про це йдеться в прес-релізі ВООЗ з підсумками телеконференції експертів надзвичайного комітету міжнародної організації, яка відбулася у середу, пише "Лента.ру".

Як наголошується в документі, в більшості країн світу захворюваність на грип H1N1 залишається низькою або помірною, однак в окремих регіонах, наприклад - у Західній Африці, відзначаються нові спалахи інфекції.

Окрім того, додаткове зростання захворюваності можливий з настанням зими в південній півкулі.

У зв'язку з цим експерти ВООЗ прийшли до висновку, що пік захворюваності на свинячий грип минув не у всіх регіонах, що означає, що для можливої зміни рівня загрози пандемії необхідні потребує часу та більш детальна інформація про поширення нової інфекції.

[L]Ґрунтуючись на рекомендаціях експертного органу, генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен прийняла рішення зберегти оголошену влітку минулого року фазу пандемії грипу.

Наступне засідання надзвичайного комітету ВООЗ відбудеться протягом найближчих декількох тижнів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з моменту початку пандемії грипу H1N1 у квітні минулого року від цієї інфекції померли більше 16 тисяч чоловік. Втім, як підкреслюють експерти ВООЗ, ці оцінки носять попередній характер, реальне число жертв може виявитися істотно вищим.

Реклама:

Головне сьогодні