Українського призера World Press Photo дискваліфікували

— 4 березня 2010, 11:32

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому у середу на офіційному сайті World Press Photo.

Як зазначається, Степан Рудик видалив з оригіналу знімка один елемент, попри те, що це заборонено умовами конкурсу. Це стало зрозуміло після того, як журі отримало від українського фотографа вихідні зразки зроблених фото.

Згідно з правилами World Press Photo, не дозволяється зміна змісту картинки. Дозволяється лише незначне ретушування. На думку членів журі, Рудик перейшов межу дозволеного втручання в оригінальний знімок.

"Після ретельного аналізу, ми були змушені дискваліфікувати фотографа з участі у конкурсі. Принципи World Press Photo - просування високих стандартів у фотожурналістиці. Тому ми мусимо дбати про честь нашої організації навіть якщо доводиться приймати такі рішення, про які шкодуємо", - сказав управляючий директор премії Мішель Мюннеке.

Дискваліфікація означає, що Степана Рудика буде позбавлено премії, а його роботи будуть видалені з сайту організації. Їх також не буде включено у щорічний каталог переможців і не будуть брати участь у виставках World Press Photo.

[L]Нагадаємо, Степан Рудик переміг у номінації "Спортивне фото", зайнявши третє місце. На конкурс він подав серію чорно-білих знімків. Сюжетами для них послужили бійки на вулицях Києва.

Степан Рудик - член київського клубу фотохудожників "Ікар". Співпрацює з РІА "Новости".

Фото робіт Степана Рудика можна подивитись тут

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні