Apple зізналися у використанні праці дітей

— 1 березня 2010, 13:17

Щонайменше одинадцять 15-річних дітей працювали у минулому році на трьох заводах Apple, передає The Daily Telegraph з посиланням на матеріали корпорації Стіва Джобса.

Компанія, не уточнює, на яких саме заводах використовували дитячу працю. Натомість у Apple підкреслюють, що неповнолітні працівники вже звільнені, або ж досягли повноліття.

"У кожному з трьох заводів ми вимагали переглянути всі звіти про зайнятість за рік, а також провести повний аналіз процесу найму на роботу, аби з'ясувати, як неповнолітні люди змогли отримати роботу", - говориться у звіті корпорації.

Apple неодноразово звинувачували у порушенні умов праці. У своєму річному звіті компанія визнає, що на 55 зі 102 їхніх заводів порушується робочий режим.

Так, замість визначених трудовим законодавством 48 годин праці на тиждень, на заводах Apple люди працюють більше ніж по 60 годин на тиждень.

А у 2008-му році корпорація виявила, що щонайменше 25 неповнолітніх працівників були залучені до виробництва iPod, iPhone та MacBook.

Згідно ж з доповіддю за 2009-й рік, Apple з'ясували, що лише на 65% їхніх заводах виплачували гідну зарплатню та допомогу. Також було виявлено 24 в Китаї, підприємства, де працівникам взагалі не платили навіть мінімальну платню, яка становить 800 юанів (близько 117 доларів) на місяць.

Минулого тижня стало відомо, що 62 працівника заводу Apple и Nokia у китайському місті в Сучжоу отруїлися небезпечною речовиною гексаном. Ця речовина може викликати м'язову дистрофію і різке погіршення зору.

Минулого ж року 25-річний співробітник тайванського постачальника Apple компанії Foxconn покінчив життя самогубством, коли його звинуватили у крадіжці прототипу нового iPhone.

Більшість підприємств Apple розташовані в Китаї. Також компанія має заводи у Тайвані, Сінгапурі, Малайзії, Філіппінах, Таїланді, Чехії та США.

Реклама:

Головне сьогодні