Міносвіти анулювало ліцензії двом вузам, ще п’ять – попередили

— 11 березня 2010, 13:23

На останньому засіданні Державної атестаційної комісії (ДАКА) прийнято рішення про анулювання ліцензій за напрямами або спеціальностями та дано три місяці на усунення недоліків за виявлені порушення у ресурсному забезпеченні та організації навчального процесу двом вузам.

Це стосується Державного вищого навчального закладу "Українська академія бізнесу та підприємництва" і Коломийського педагогічного коледжу Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника", повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Особливо скандально відбувався розгляд справи Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі. Перевіряльників у цей ВНЗ просто не впустили.

У результаті ДАК вирішили скоротити термін дії ліцензії на здійснення освітньої діяльності до першого липня 2010-го року.

А у березні перевірка Міністерства освіти і науки спробує ще раз потрапити до навчального закладу. Якщо й ця спроба виявиться невдалою в Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі відберуть ліцензію.

Окрім цього ДАК дала шістьом вузам країни попереджувальні три місяці на усунення недоліків у роботі приймальних комісій з призначенням додаткової перевірки дотримання ліцензійних умов у сфері вищої освіти.

До списку цих вузів потрапили: Державний вищий навчальний заклад "Українська академія бізнесу та підприємництва", Черкаський кооперативний економіко-правовий коледж, Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж імені І.Я. Франка, Кримський університет культури, мистецтв і туризму, Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого та Нікопольський коледж Дніпропетровського державного аграрного університету Мудрого.

На останньому засіданні атестаційною комісією було скасовано рішення про анулювання ліцензій і дано 3 місяці на усунення недоліків у роботі приймальних комісій для Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Київської академії міжнародної економіки і міжнародних відносин, Харківського національного університету внутрішніх справ та Житомирського інституту культури і мистецтв (цей ВНЗ замість тримісячного терміну пройде додаткову перевірку).

[L]Два ВНЗ, покарані ДАК на минулих засіданнях, виправили недоліки у роботі і цього разу їх визнано такими, де дотримуються умов надання освітніх послуг. Це стосується Приватного вищого навчального закладу "Міжнародний інститут бізнесу" та приватного вищого навчального закладу "Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі"

За результатами перевірки скарги студентів та викладачів Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М.Бойчука у цьому ВНЗ у двомісячний термін буде проведено повторну акредитаційну експертизу підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста експертною комісією у новому складі.

Також, за результатами позачергової перевірки в тримісячний термін усунути виявлені недоліки повинні Миколаївська філія Приватного вищого навчального закладу "Європейський університет" і Миколаївський міжрегіональний Інститут розвитку людини вищого навчального закладу "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні