Щорічно 1,5 мільйонів дітей помирають через антисанітарію – ООН

— 16 березня 2010, 14:44

Про це повідомляється в новій доповіді, підготовленій Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Крім того, щорічно 1,5 мільйонів дітей у віці до п'яти років все ще вмирають у результаті хвороб, пов'язаних з вживанням нечистої питної води або відсутністю адекватних санітарних умов, зазначається у доповіді.

Її автори нагадують, що у 2000 році на "Саміті тисячоліття" була поставлена мета до 2015 року скоротити вдвічі кількість людей, які не мають постійного доступу до чистої питної води і основних санітарних послуг. На сьогоднішній день 87% світового населення (приблизно 5,9 мільярда осіб) користуються безпечними джерелами питної води.

Однак 39% світового населення або понад 2,6 мільярдів людей живуть у будинках без туалетів та інших санітарно-технічних споруд. З 1990 року кількість людей, які використовують практику відкритої дефекації, скоротилася на 168 мільйонів чоловік.

Однак це явище, як і раніше широко поширене в країнах Південної Азії. У цьому регіоні 44% населення живуть без туалетів. При цьому сім з десяти осіб, не забезпечених елементарними санітарними зручностями, є сільськими жителями.

Як зазначає координатор з питань водопостачання, санітарії, гігієни та охорони здоров'я ВООЗ Роберт Бос, "за 5 років, що залишилися до 2015-го, необхідно різко нарощувати зусилля і збільшувати інвестиції в області санітарії з тим, щоб досягти намічених результатів".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні