Працівники Microsoft вимушені ховати свої iPhone

— 17 березня 2010, 22:06

Співробітники компанії Microsoft захоплюються усякими технічними іграшками. Назву найулюбленішої з них мало хто з них наважується промовити вголос – це iPhone, пише The Wall Street Journal.

iPhone є витвором компанії Apple, запеклого конкурента Microsoft. Успіх цього приладу ятрить рани Microsoft, чиї кроки у мобільній галузі останніми роками були не надто вдалими. Тож найдошкульнішим є той факт, що власні співробітники Microsoft у захваті від iPhone.

Наскільки небезпечно користуватися телефонами конкурентів, співробітники Microsoft зрозуміли минулого вересня. Під час зустрічі працівників компанії на стадіоні Сіетла один зі співробітників надумав сфотографувати на свій iPhone керівника компанії Стіва Балмера.

Той вихопив з рук бідолахи телефон і вдав, ніби хоче його розтоптати. Сам Стів Балмер, як відомо, користується лише телефонами, що працюють на базі програмного забезпечення Microsoft.

Речниця Microsoft ніяк не прокоментувала цей випадок. Не відповіла вона й на лист президента Apple Стіва Джобса, коли той поцікавився використанням своєї продукції у Microsoft.

Попри ефектні витівки Балмера, iPhone надзвичайно популярні у Microsoft. Працівники не зводять очей зі своїх сенсорних екранів у конференц-залах та кафетеріях. Не байдужа до iPhone і верхівка компанії, наприклад Джей Алард, який свого часу розробив ігрову консоль Xbox.

За неофіційними даними, майже 10 тисяч користувачів iPhone минулого року заходили до корпоративної пошти Microsoft, а це майже 10% працівників цієї компанії. Співробітники Apple, на думку видання, набагато більш віддані продукту своєї компанії. Кілька осіб, що працюють у компанії або регулярно спілкуються з її службовцями, запевнили, що не бачили ні в кого з них інших телефонів, крім iPhone.

Старший віце-президент Microsoft Енді Ліс, який опікується розвитком бізнесу програмного забезпечення для мобільних телефонів, пояснював, що деякі підлеглі користуються iPhone, щоб докладніше знати продукцію конкурентів. Виконавчий директор Кевін Тернер це пояснення висміяв та наголосив, що не схвалює використання iPhone серед працівників відділу продажів.

Як спробу витіснити iPhone деякі співробітники пояснюють і те, що на початку 2009 року керівництво компанії припинило відшкодовувати витрати на мобільний зв’язок тим співробітникам, які використовують телефони на платформах інших компаній.

Багато прихильників iPhone змушені були перейти у підпілля. Один зі співробітників Microsoft розповів, що дехто з його колег маскує свої телефони за допомогою чохлів. “Десь раз на рік я зустрічаюсь зі Стівом Балмером. Я не беру слухавку, хто б мені не телефонував”, - зізнався він.

Дехто з керівників відрікся від iPhone публічно. Наприклад, президент одного з підрозділів Microsoft Стівен Елоп під час зустрічі з торговими представниками розмолов свій особистий телефон у потужному блендері.

Відкрито говорити про свої мобільні уподобання наважився інженер з програмного забезпечення Microsoft Юджин Лін. Він публічно заявив, що у вільний час займається розробкою забезпечення для iPhone. Одне з його творінь – додаток "Peekaboo", який дозволяє користувачеві роздивлятися оголених мультяшних жіночок.

Згідно з дослідженнями, за місяці з листопада по січень iPhone обрали 25% користувачів смартфонів, тоді як лише 15,7% надали перевагу телефонам із програмним забезпеченням Windows Phone.
Реклама:

Головне сьогодні