Злодій у дерев’яному ящику крав гроші з поштових посилок

— 25 березня 2010, 11:02

Про це заявили у секторі зв'язків з громадськістю Миколаївського міського управління внутрішніх справ, повідомляє УНІАН.

В одній з фірм, що займається перевезенням поштових посилок, виявили, що з посилок зникають гроші. Жодних слідів або речових доказів при цьому виявлено не було. Як з'ясували правоохоронці, злочини здійснювали двоє колишніх співробітників фірми та їхні поплічники.

З'ясувалось, що двоє затриманих раніше працювали директорами філіалу фірми-перевізника і звільнилися через невелику зарплату. Колеги відправилися до Дніпропетровська, де розташований філіал фірми, і зняли там квартиру. Третій приятель залишався в Миколаєві і підтримував з ними зв'язок по мобільному телефону.

Винахідливі злодії купили дошки, сколотили з них ящик завдовжки з людський зріст з потайною кришкою. Туди заліз один із шахраїв, прихопивши з собою кишеньковий ліхтарик. Його поплічник відправив дерев'яну "посилку" з Дніпропетровська до Миколаєва, заплативши за це 200 грн. Водій машини незвичайному вантажу не здивувався і відправився в дорогу.

Під час руху злодій з дерев'яного короба вибрався і переглянув посилки, в яких могли бути цінні речі та гроші. Купюри він одразу ж замінював на заготовлені заздалегідь нарізані листи паперу. Таким чином, йому вдалося зібрати 45 тис. грн. Після цього він забрався назад до ящика, а в Миколаєві короб "одержав" адресат - приятель.

Одержаний прибуток розподілили, але зовсім "не за справедливістю", як поскаржився міліціонерам один із затриманих.

Другу подорож вони здійснили за маршрутом Дніпропетровськ - Київ, де застосували таку саму схему. За два заходи трійця назбирала 160 тис. гривень.

За даним фактом співробітники райвідділу міліції підготували документи для порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, суміщена з проникненням в житло, приміщення або сховище.

Реклама:

Головне сьогодні