На супутнику Сатурна побачили персонажа комп'ютерної гри

— 31 березня 2010, 13:37

Високотемпературні області, позначені більш теплими кольорами, створюють на поверхні небесного тіла зображення Pac-Man'а, культового персонажа комп'ютерної гри 80-х років, повідомляє Lenta.ru з посиланням на PhysOrg.

Науковці вагаються з точною відповіддю, що є причиною такого незвичайного розподілу температур. Можливо, це пов'язано з різною будовою поверхні супутника у відповідних районах.

Поперечник Мімаса становить близько 400 км. Раніше це небесне тіло вже порівнювали з "Зіркою смерті" з кіносаги "Зоряні війни", на яку Мімас схожий через характерний кратер, який астрономи називають кратером Гершеля (на честь астронома, що його відкрив).

Не виключено, що виникнення кратера Гершеля, що з'явився через зіткнення Мімаса з іншим космічним об'єктом, і стало причиною змін на поверхні одного з 62 супутників другої за величиною планети Сонячної системи.

Автоматичну міжпланетну станцію "Кассіні" запущено в 1997 році. У 2004 році космічний апарат став першим штучним супутником Сатурна.

Спостереження "Кассіні" виконує з допомогою 12 різних наукових приладів. Крім того, у 2005 році з "Кассіні" на поверхню найбільшого супутника Сатурна Титана було відправлено зонд "Гюйгенс".

Реклама:

Головне сьогодні