У Сімферополі ввели комендантську годину. Штрафуватимуть батьків

— 31 березня 2010, 14:33

Міськрада обмежила перебування дітей без супроводу батьків або осіб, їх що заміняють, з 22 до 6 години в установах та інших об'єктах, призначених для реалізації послуг у сфері торгівлі, громадського харчування, для розваг, дозвілля в громадських місцях міста.

Діти не повинні знаходитися в нічний час на вулицях, стадіонах, у парках і скверах, у дворах і під'їздах житлових будинків, транспорті загального користування, в інтернет-клубах, барах, ресторанах і магазинах, призначених для реалізації товарів сексуального характеру.

За словами мера Сімферополя Геннадія Бабенка, контроль за виконанням рішення міськради покладено на правоохоронні органи.

"Міліція перевірятиме питні заклади, відповідно затримуючи малолітніх дітей, складати протокол не на них, а на їхніх батьків", - заявив мер.

За перебування дитини на вулиці в нічний час її батьки можуть бути оштрафовані на суму до 1 800 гривень, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У червні минулого року Кременчук Полтавської області обмежив для підлітків (13-18 років) щоденне перебування поза будинком у нічний час з 22.00.

Раніше Міністерство сім'ї, молоді та спорту ініціювало посилення відповідальності батьків за перебування дітей до 16 років у громадських місцях і на вулиці після 22.00 без супроводу дорослих.

Реклама:

Головне сьогодні