Рентгенівський знімок Мерлін Монро виставлять на аукціон

— 13 квітня 2010, 12:40

Рентген акторці зробили 1954 року, коли вона лягла до лікарні "Cedars of Lebanon" на операцію через ендометріоз. Лікар, що робив знімок, швидше за все, демонстрував його студентам під час лекцій, а згодом залишив своїй доньці, яка зараз і виставляє його на продаж. Вартість знімку становитиме не менше 1200 доларів, пише "The Daily Telegraph".

Рентгенівський знімок - лише одна з багатьох речей, пов'язаних із Мерлін Монро, що будуть виставлені в якості лотів на аукціоні у Лас-Вегасі цього літа.

Наприклад, шанувальники можуть придбати канапу психотерапевта акторки доктора Ральфа Грінсона, на якій колись лежала знаменита пацієнтка. Лікар почав працювати з Монро у 1961-му, коли в неї стався зрив під час зйомок у "Неприкаяних".

З меблів є ще різьблений стілець в італійському стилі, оздоблений зеленим оксамитом - на ньому Мерлін Монро сиділа у 1962-му під час фотосесії для журналу "Life".

Наступним лотом буде тарифна картка Мерлін Монро зі студії 20th Century Fox, датована 11 травня 1953 року. Згідно з цим документом, платня, яку акторка одержувала за тиждень роботи, зросла з 750 до 1250 доларів.

Підуть з молотка і дві кофтинки від Пуччі, які Монро колись подарувала доньці свого психоаналітика, оскільки для неї вони були завеликі.

Також серед лотів оригінальна чорно-біла світлина Мерлін, зроблена у 1954 році в Кореї.

Бажаючі матимуть змогу придбати невідкриту пляшечку улюблених парфумів акторки - "Chanel № 5". У 1953 році на запитання, що вона вдягає, коли збирається до ліжка, акторка відповіла, що це лише "Chanel № 5".

Продається й примірник сценарію до фільму "Щось має трапитися" з іменем Мерлін Монро на обкладинці. Саме над ним акторка працювала незадовго до своєї смерті. На його 32 сторінках збереглися нотатки та ремарки, які зробила сама зірка.

Ще один лот - це старовинні дерев'яні лижі, з ініціалами "ММ" на кожній, які, ймовірно, належали акторці та використовувались у її ранніх фотосесіях у 1940-х роках.

Реклама:

Головне сьогодні