13-річний підліток підкорюватиме Еверест

— 13 квітня 2010, 16:18

13-річний підліток з США Джордан Ромеро приступає до спроби піднятися на вершину Евересту, передає ВВС.

Прийомна мати хлопця Лі Енн Дрейк розповіла, що безпека Джордана - основний пріоритет всіх учасників експедиції. Тож в цьому сходженні підлітка постійно буде супроводжувати батько.

Джордан вже виїхав зі столиці Непалу Катманду в базовий табір альпіністів на китайській стороні Евересту.

На сьогоднішній день офіційно наймолодшим підкорювачем Евересту вважається непалець Тембо Тшері. Він досяг вершини гори у 2001-му. На той момент хлопцю було 16 років.

Однак 13-річний американець сподівається стати наймолодшим завойовником найвищих гір на семи континентах. Тим паче, що хлопець вже встиг підкорити п'ять вершин.

Так, у 2007-му року він піднявся на гору Косцюшко в Австралії, і в тому ж році на Ельбрус і гору Аконкагуа в Аргентині. Роком пізніше він піднявся на вершину гори МакКінлі на Алясці. А Кіліманджаро він підкорив у 2006 році - у віці 10 років.

Таким чином, поки нескореними для нього залишаються найвищі гори Азії і Антарктики.

"Я все життя хотів це зробити, і так уже вийшло, що я це роблю в такому віці. Так вийшло, що я можу побити світовий рекорд. Але я просто хочу піднятися на цю гору" - сказав Ромеро в інтерв'ю агентству The Associated Press.

Щоправда, багато хто висловлює сумніви, що настільки молода людина може безпечно піднятися на Еверетт. Однак сам Джордан говорить, що не піде на жодний ризик і повернеться назад до підніжжя гори, якщо під час підйому виникнуть якісь проблеми.

За словами названої матері хлопчика, він бере з собою в гори підручник з алгебри. Мовляв, Джордану все одно доведеться проводити час у наметах, і, відповідно, у підлітка буде час робити домашню роботу.

Реклама:

Головне сьогодні